תחתוני המחזור של Thinx: מסקנות משימוש וביקורת שלי

"האישה הממוצעת תפריש וסת למשך תקופה של ארבעה עשורים במהלך חייה ותשתמש בכ-16,800 תחבושות או טמפונים בזמן הזה. מדובר על כ- 135 ק"ג של פסולת" (מקור)

היום, לאחר שימוש של יותר מ-4 שנים בתחתוני המחזור של thinx, חזרתי לספר לכן עליהם.
גם בפוסט הזה אני מתמקדת בשיתוף החוויה שלי ופחות בהיסטוריה של המוצר וההיבטים הסביבתיים שלו ומשאירה לכן את הפישפוש באינטרנט 🙂
אבל באופן כללי, אני מניחה שאתן יודעות שמוצרי וסת רב פעמיים נחשבים לחסכוניים בכסף ועדיפים מבחינה סביבתית, ולכן נשאר רק לתאר את חווית השימוש שלי.

דרך אגב, הפוסט הזה הוא חלק מסדרה בת 3 פוסטים הסוקרת מוצרי הגיינה נשיים סביבתיים לזמן הוסת: תחבושות רב פעמיות, תחתוני המחזור של thinx וגביעוניות (שיצא בקרוב).

אבל קודם כל, מאיפה משיגות?

את תחתוני המחזור הראשונים שלי הזמנתי דרך חברים שגרים בארה"ב והגיעו לביקור בארץ. עלות כל זוג תחתונים עלתה בסביבות 25-30$. חברת thinx מציעה הנחה שמשתנה ככל שקונות יותר זוגות, ובנוסף על ידי שימוש בלינק הזה ניתן לקבל 10$ הנחה נוספת.

לאחר מספר חודשים של שימוש בזוגות הראשונים של תחתוני המחזור, החברה יצאה עם ליין של תחתוני כותנה ואני התחדשתי בשלושה זוגות נוספים.

מאז שמעתי על חברות נוספות המייצרות תחתוני מחזור כגון modibodi שגם הן מציעות מוצרים דומים. כל החברות מציעות משלוחים לארץ, אבל אם אתן טסות בקרוב לארה"ב/מכירים חברה טובה שטסה, אני ממליצה להזמין דרכה על מנת לחסוך בעלויות 😉

*עדכון: למודיבודי כבר יש ייצוג בארץ וניתן להזמין אותם מהארץ. פרט נוסף וחשוב לגבי התחתונים של modibodi – לא כל התחתונים שלהם טבעוניים (כלומר מכילים רכיבים מן החי) ויש דגמים ספציפיים טבעוניים, למי שזה משנה לה.

אז מה אהבתי:

  • להיות עם ולהרגיש בלי – אם את בעלת זרימה ממוצעת, או לחלופין משתמשת בתחבושות בתור גיבוי (לגביעונית או לטמפון), זה ה-מוצר בשבילך. תחתוני המחזור מרגישות כמו תחתונים רגילות, אין תחושה של "חיתול" והן נעימות למגע.
  • נקיון – בסיום השימוש שוטפות בכיור או במקלחת ותולות לייבוש. במכונת הכביסה הבאה מוסיפות עם שאר הבגדים לכביסה קרה (עד 30 מעלות). נדרשת התעסקות אבל היא לא מסובכת. בנוסף, שמעתי גם על נשים שמשתמשות שוב אחרי שטיפה ויבוש ומכבסות רק בסיום הוסת.
  • הרעיון, הביצוע, והחזון – השיח שהחברה הזו מייצרת סביב המחזור החודשי הוא פשוט מהמם. החברה משתמשת בדוגמניות בגדלים אמיתיים, עושה הדגמה באתר עם נוזלים אדומים (ולא הנוזל הכחול של אלוויז ושאר החברות המפורסמות) ופועלת לשינוי הגישה של בנות ונשים סביב ענייני המחזור. לחצו פה ותגיעו ישירות לבלוג באתר שלהם כדי שתוכלו להתרשם בעצמכן. כיף לתרום ולחזק חברה כזאת. 
  • תחתונים מושלמים לשינה. הזמן בו הגוף צריך לנשום, ולתת לוסת לזרום מבלי להתעורר באמצע הלילה או לישון בתחנוחות מוזרות כדי למנוע נזילות.

ומה לא אהבתי

  • סוג הבד – שלושת הזוגות הראשונים שקניתי היו סינטטיים. ולכן פחות אהבתי ללבוש אותם בימים חמים (ועוד בלחות התל-אביבית). בגדול אני פחות מתחברת לתחושה הסינטטית סביב האזורים החמודים שלי. לכן, אם אתן מזמינות, אני ממליצה ללכת ישירות על הליין שעשוי מכותנה.
  • ספיגה – יש לי זוג שמסוגל תאורטית לספוג כמות של 2 טמפונים (לפי התיאור שלו באתר), ועם זאת מצאתי את עצמי לא מעט פעמים עם תחושה שיש לי משהו נוזלי בתחתונים שעדיין לא נספג, ולאחרונה גם עם דליפות. הוסת שלי לא חזקה בכלל ולכן פניתי לחברה במייל. לצערי לא היה פתרון לעניין ולכן הפסקתי להשתמש בהם כאמצעי יחיד.
    לכן, ההמלצה שלי: בימים הכבדים של הוסת, השתמשו בתחתונים כגיבוי ולא כאמצעי יחיד. ובימים החלשים, אפשר לשקול להשתמש רק בתחתונים.
  • ריח – בהתחלה הסעיף הזה הופיע תחת מה אהבתי. וחזרתי לשנות אותו כי אחרי 1-2 שנים של שימוש, תחתוני המחזור התחילו להיות בעלי ריח קצת חנוק. כבר אחרי שימוש קצר (שעה-שעתיים) מופיע הריח החנוק והלא נעים (בלי קשר אם דיממתי או לא). לאחרונה החלפנו מכונת כביסה לכן ייתכן שעוד אחזור לעדכן בקשר לסעיף הזה. כרגע, אני לא ממש מרוצה.
    *עדכון: הריח אכן יחסית נעלם. אם הוא מופיע זה רק אחרי שימוש ממושך של 8-12 שעות (בלי קשר לכמות הדימום)
  • פרקטיות – אם באמצע יום עבודה את צריכה להחליף תחתונים זה כבר סיפור (תלוי במקום העבודה כמובן…). לכן גם בגלל הסיבה הזאת תמיד העדפתי להשתמש בהם כגיבוי, לימים בהם הזרימה היא חלשה, או כשאני בבית.
  • מחיר – מוצר מאד יקר ולא נגיש. נכון שהמטרה טובה, ויש אידיאולוגיה ותרומה של החברה חזרה לציבור, אבל בתור מישהי שלא רגילה לשלם יותר מ10-20 ₪ על זוג תחתונים, לשלם כמעט 100 ₪ על זוג תחתונים זאת לא הוצאה קלה במיוחד.

לסיכום

Thinx היא חברה באמת פורצת דרך בתחום השיחה על וסת ואני מאד אוהבת לעקוב אחריהם. המוצר מגניב ואהבתי את הרעיון. עם זאת נדרש שיפור בתכנון הבדים (ספיגה, ריח) וגם הוזלה במחיר. בנוגע למודיבודי, אני לא חושבת שהם שונים בהרבה, אם כי לא ניסיתי את מודיבודי מעולם.

לאחרונה גם התוודעתי לייצור מקומי של תחתוני מחזור. אני מאמינה שאם הייתי מזמינה שוב, זה היה מיצרנית מקומית כמו כאן או מנסה את מודיבודי.

ובינתיים אם הייתי צריכה לבחור בין תחבושת רב פעמית לתחתוני מחזור – התחבושות הרב פעמיות ינצחו. אבל זה באמת תלוי בכמה גורמים, שאצלי הם כאלה ואצלך יכולים להיות שונים.

עכשיו תורך 🙂
אהבת? ניסית? יש לך שאלות? אני מחכה בתגובות:)
אם הפוסט הזה עזר לך לקבל החלטה והחלטת לקנות, אשמח אם תשתמשי בלינק הבא, גם תקבלי 10$ הנחה וגם אני אקבל תשורה קטנה (שלא מגיעה מכיסך). תודה!

באהבה,
אפרת

מוזמנת להמשיך לעקוב:

רוצה לקבל עדכון כשיוצא פוסט חדש?

מוזמנת להכניס פרטים ותקבלי עדכונים על פוסטים חדשים,
המלצות קריאה, ומפגשים שווים שאני מארגנת.

4 תגובות

  1. תודה על הביקורת הכנה והמלאה!
    הרשת מלאה בדעות חיוביות ועשית לי סדר בין כל הביקורות (שהרגישו לי מוגזמות)
    בחרתי להזמין דרכך!

  2. הפוסט הזה ממש במקום!
    לפני שאני משקיעה סכום רציני, טוב לשמוע ממי שניסתה.
    והאופן בו את מתארת, מרגיש לי אמין.
    תודה לך!

    1. יופי! שמחה שעזר 🙂
      ושמתי לב שהיום יש גם 30% הנחה לתחתונים של טינקס, אם החלטת להזמין:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן