על קרום הבתולים ופמיניזם

היום, בפינתנו מוחצת המיתוסים, חשבתי לנהל שיחה צפופה על… קרום הבתולים.

קרום הבתולים, אותו קרום ערמומי, שכביכול נקרע במהלך יחסי המין הראשונים שלך, המסמל חותם טריות והמבדיל בין בתולות ל-לא בתולות.

האמנם??

לאחרונה (יחסית לגילי הלא כל כך מופלג) גיליתי חדשות מרעישות על קרום הבתולים. אלו היו כאלה חדשות מפתיעות, שלא הבנתי איך הגעתי עד הלום מבלי לדעת את הדברים הללו.

בסך הכל, גדלתי והתחנכתי בבית שהייתי מגדירה אותו פתוח, בבית ספר חילוני, בעיר מרכזית, מדינה מתקדמת, תרבות פתוחה ומערבית. מה לא. ואיך ייתכן שהחזקתי, כבאמת, בכאלו מיתוסים הזויים? מאיפה בכלל שמעתי עליהם?! אני לא יודעת. אני רק יודעת שבאמת האמנתי בהם.

אם במקרה, גם את התעופפת קצת כמוני, גדלת על אגדות ומיתוסים, הרשי לי היום לנפץ לך אותם. ומעניין למה זה יוביל 😊

10 דברים שלא ידעתי על קרום הבתולים:

  1. לא כולן נולדות איתו. יש כאלה שכן ויש כאלה שלא.
  2. במהלך החדירה, אם הקרום לא רגיל להימתח, ייתכן שנחוש בכאב. אגב, זה אחד הגורמים לכאבים במהלך החדירה, אבל הוא ממש לא הכי נפוץ (הסיבה הכי נפוצה לכאבים בזמן חדירה היא חוסר בסיכוך).
  3. קרום הבתולים לא נקרע ונשאר קרוע לעד. הוא לא איזשהו חותם טריות.
  4. אם קרום הבתולים נקרע או נחבל, הוא גם יכול להחלים!
  5. גודל וצורת הקרום לא תלויה באם הייתה או לא הייתה חדירה לנרתיק.
  6. בדר"כ הוא גם לא מדמם. אם אנחנו חוות דימום לאחר החדירה הראשונה (או אחת אחרת), זה בדר"כ בגלל קרע בנרתיק, שנובע מחוסר בסיכוך.
  7. עם הזמן, ותוך כדי מתיחה של הקרום, הוא הופך להיות גמיש.
  8. יחד עם שינוי מאזן ההורמונים המתרחש עם הזמן והגיל, לאחר גיל ההתבגרות (כלומר בסביבות גיל 25), קרום הבתולין עובר התנוונות והופך להיות הרבה פחות מורגש או ניתן להבחנה.
  9. ישנה שונות רבה של קרום הבתולים אצל נשים: חלק מהנשים נולדות בלי וחלק עם. אצל חלק הוא דק ואצל חלק הוא עבה, אצל חלק הוא מחורר ואצל חלק פחות. לפעמים הוא מאד עדין ולפעמים הוא מאד עמיד. לפעמים הוא נעלם אחרי גיל ההתבגרות ולפעמים הוא ישאר גם בגיל המעבר. רוצה לראות תמונות?
  10. לקרום הבתולים אין שום תפקיד. הוא תוצר לוואי ששרד את האבולוציה. בדיוק כמו פטמות אצל גברים.

ואוו, ידעת את כל זה??

מה הקשר בין קרום הבתולים לפמיניזם?

כפי שכתבתי, לקרום הבתולים אין שום תפקיד ביולוגי. ועם זאת, אגדות שלמות וסיפורים על גבי סיפורים הומצאו על אותו קרום חסר תפקיד. התרבות שלנו ראתה "מחסום" בכניסה לנרתיק והחליטה שמדובר באיזשהו סימן של בתולים.

בעברית, הקרום אפילו נקרא קרום ה ב ת ו ל י ם !

סיפור כזה, על איבר שיש בכניסתו שער, שהשער הזה מסמל משהו על טריותו, יכול להיות מומצא רק בעולם גברי, שבו נשים ומיניותן הן חפץ. כמו תרופה עם מדבקת "אם המדבקה כאן סימן שהאריזה אטומה".

עצובה העובדה, שישנם ניתוחים לשחזור ובניית קרום הבתולים. אותו קרום שידוע שאין לו בכלל תפקיד! בני אדם המציאו (ומרוויחים מ) פתרון שהמציאו לבעיה מומצאת גם כן.

והחלק הכי טראגי הוא שיש נשים שמואשמות כי "לא ייתכן שעברו אונס" מכיוון שקרום הבתולים שלהן שלם. איך זה הגיוני? חזרי לבדוק את סעיף 4!

עבור חלק מהנשים, לקרום הבתולים יש השפעה ממשית על החיים שלהן. לא בגלל היבט אנטומי כזה או אחר, אלא בגלל האגדה שהומצאה על האנטומיה שלהן.

זה פשוט עצוב.
אבל אנחנו לא חייבות להשלים עם המצב.

אני באמת מאמינה שאם נדבר על זה יותר ויותר, נפיץ את הידע הזה הלאה, א.נשים יפסיקו להתייחס לנשים בתור "חבילת טונה" והרעיון המיותר הזה של בתולים פשוט יאבד מחשיבותו. 

לכן, מזמינה אותך להפיץ את מה שכתוב כאן הלאה והלאה!

ידע מביא אור למקומות חשוכים.

מקווה שאהבת ושחידשתי בנושא,
עד לפעם הבאה,
אפרת

 נ.ב. אם נהנית לקרוא את הפוסט הזה, אולי תאהבי גם את הפוסט הקודם, בו סיפרתי איך התרבות שבה אנחנו חיות, וספציפית סרטי הקולנוע הפופולריים שבהן אנחנו צופות, מעצבת את מה שנראה לנו נורמלי, נכון ו"צריך להיות".

*במהלך כתיבת הפוסט הזה נעזרתי רבות בספר הנפלא של ד"ר אמילי נגוסקי Come As You Are. ממליצה בחום

מוזמנת להמשיך לעקוב:

רוצה לקבל עדכון כשיוצא פוסט חדש?

מוזמנת להכניס פרטים ותקבלי עדכונים על פוסטים חדשים,
המלצות קריאה, ומפגשים שווים שאני מארגנת.

3 תגובות

  1. היי אז אם אני מנסה להחדיר אצבע וכואב לי- לא מצליחה להחדיר(ממש בקושי) מה עושים?

    1. קודם כל, האם את מנסה להכניס את האצבע כשאת מעוררת מינית? רגועה? רטובה (בין אם בעקבות עוררות מינית ובין אם זה עם חומר סיכה)?
      כי בתור התחלה אם את רוצה להכניס אצבע, כדאי לעשות זאת כשאת מרפה את השרירים באזור וכשאת מעוררת מינית (אז הנרתיק מתרחב, מתארך, נרטב – מה שמקל על ההכנסה).
      יחד עם זאת הייתי ממליצה לגשת לרופאת נשים נחמדה שתבדוק אותך ותשלול דברים אחרים.

      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן