מאז האונס באילת, אני לא מצליחה לחזור לשגרה.
ההתייחסות בתקשורת וברשתות החברתיות כבר מוכרת, מוכרת מידי. וזה מה שמפריע לי. שלא למדנו ואנחנו לא לומדות ולומדים לפעם הבאה.
מדברים על החמרת הענישה, כאילו אני רוצה שמישהו יבחר שלא לאנוס רק כי במקום 6 חודשים בכלא (במקרה הטוב) הוא ישב 9 חודשים.
תראו, אני כן בעד ענישה קשה יותר, למעשה במונחים של שנים. אבל בנוסף לזה, אני רוצה שינוי מהותי יותר. משהו מהבסיס. משהו תרבותית שונה לחלוטין.
אני רוצה חינוך למיניות בריאה. רק מה, לא בבית ספרנו.
נעים מאד, הגעת בול בזמן, מחנכת למיניות בריאה
אז נעים מאד, שמי אפרת זיו ובמקרה בדיוק החודש סיימתי קורס חינוך למיניות בריאה במרכז הישראלי לחינוך מיני "מידע אמין על מין" ואוי, כמה טוב שזה קרה.
החל מהיום אני יכולה להיכנס לבתי הספר ולתיכונים וללמד ילדים וילדות, נערים ונערות, איך מגיעים ילדים לעולם, מהם השינויים הצפויים בגיל ההתבגרות, מהם כללי הזהב לקיום יחסי מין ועוד נושאים רבים וחשובים.
בנוסף, וזה החלק המעניין, אני יכולה גם לעשות את אותו הדבר עם ההורים.
פחות ללמד אותם איך עובד המחזור החודשי וכאלה (אם כי גם זה נושא שאני מאד אוהבת לדבר עליו, ויש לנו המבוגרים גם מה ללמוד לגביו), אלא יותר לתמוך ולייעץ איך להתחיל שיח על מיניות בריאה בבית.
אבל קודם כל, מה זה בכלל חינוך למיניות בריאה ולמה זה חשוב?
בגדול, חינוך למיניות בריאה מסתכם במתן מידע נכון ואמין על כל מה שקשור במין, מיניות, מגדר ויחסים ובנוסף, לספק את היכולת לילדים, לנוער (וגם לבוגרים.ות, למרות שאנחנו לא תמיד מודים בצורך הזה) לחשוב באופן ביקורתי על כל מה שאנחנו רואים ורואות בפרסומות, ברחוב, אצל החברים ואפילו לפעמים בספרי הלימוד ובמחקרים.
בגדול, זה מה שעשיתי פה (באתר, בפייסבוק, באינסטגרם) עד עכשיו.
חינוך טוב למיניות בריאה הוא לא רק החינוך המיני המוכר מהתיכון (וסת, קרי לילה וכד'), והוא לא רק על הפחדה ("מין זה מסוכן").
חינוך מיני טוב בימינו הוא חינוך שנוגע בהרבה תחומים אחרים, למשל מגדר, וכולל בתוכו מסרים חשובים הרבה מעבר לאמצעי הגנה מפני הריון. למשל "תאמיני לעצמך".
לקחת קצת אחריות
לפי תפיסת העולם שלי, חינוך למיניות בריאה הוא לא משהו שילדים אמורים לקבל באופן בלעדי בבית הספר. חינוך למיניות בריאה הוא חינוך לאיך להיות בן אדם מיני בעולם (הרי כולנו בני ובנות אדם מיניים).
לכן, כמו שצריך ללמוד בבית איך להיות בן או בת אדם טובים בחברה, כך גם נרצה ללמד את הבסיס לחינוך מיני בריא. פשוט כי זה עוד היבט טבעי בגוף ובהוויה שלנו. היבט שמלווה אותנו בכל שעות היום ולאורך כל החיים.
מה גם, שחינוך מיני לא מתחיל בגיל 6 ביסודי. גם לא בגיל 12 עם בת/בר המצווה. הוא מתחיל בגיל 0, ואפילו יותר מזה, הוא מתחיל בנו, כהורים.
ולכן, בפוסט הזה אני קוראת לכם.ן כהורים, או כהורים לעתיד, או כאנשים ונשים בעולם, לדאוג לחינוך המיני שלכם.ן.
זאת האחריות שלנו לעשות זאת. למה? ראשית כדי לחיות חיים עוצמתיים יותר (שלא מונעים על ידי פחדים ומיתוסים) אך כרגע בעיקר כדי למנוע את האונס הבא.
איך בא לידי ביטוי חינוך מיני בריא ולמה הוא המפתח למניעת האונס הבא
בטבלה הבאה ריכזתי עבורכן מספר דוגמאות מסרים פשוטים יחסית שאפשר להתחיל להעביר לילדים שלנו ואלו שמסביבנו (ולפעמים גם לעצמנו!) + מה הקשר שלהם לחינוך למיניות בריאה ותקינה ולמניעת אלימות מינית (למשל, האונס המזעזע באילת).
שימו לב שאלה רק כמה דוגמאות, אבל אפילו רק את אילו, מומלץ כבר לטפטף במנות קטנות לראש שלנו ושל אחרים, כל הזמן (בהתאם לגיל כמובן).
אגב, חלק מההתנהגויות שכתבתי כאן נעשות לפעמים בתמימות ולכן אין כאן שום האשמה. מה כן? יש כאן קריאת השכמה לשים לב, לקחת אחריות, ולשנות התנהגות. שנתחיל?

אז אלו הם רק חלק מהמסרים בחינוך למיניות בריאה שאנחנו נשאף לטפטף לילדינו (ולפעמים גם לעצמנו).
כמובן בהתאם לגיל.
אבל בשורה התחתונה, רק כשמסרים כאלו ודומים על מיניות בריאה יהיו נפוצים בכל בית ובכל שיח בנושא, נוכל להוריד רגל מהגז ולהפסיק לפחד ממה שיעלה בחדשות מחר בבוקר.
מוזמנות לכתוב לי מה חשבתן, אילו מסרים היו רלוונטיים לכן גם היום
וכמובן מוזמנות לשתף